Богослужіння владики Нестора у неділю 9-ту після П’ятидесятниці

Автор:

29 липня 2018 року, у неділю 9-ту після П’ятидесятниці та день пам’яті святих отців шістьох Вселенських соборів, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор звершив Божественну літургію у тернопільському храмі Воскресіння Господнього.

Його Високопреосвященству співслужили клірики храму і протодиякон Юрій Коханський.

Перед богослужінням архієрей звершив чин освячення антимінса.

Під час Божественної літургії вірні приступили до св. Таїнства Покаяння та прийняли Найсвятіші Тіло й Кров Христові з рук владики.

Також архієпископ Нестор прочитав “Молитву за Україну” та виголосив проповідь на тему воскресного благовістя про втихомирення бурі на Генісаретському озері.

Архієрей закликав віруючих мати тверду віру і жити нею, бо по вірі у житті людини діє Божественна благодать і Господь звершує чудеса.

Це чудо було призначене не тільки для учеників Ісуса Христа, які були в човні, а й для кожного з нас. Бо кожного разу, коли нам важко, з’являється якась небезпека, Госпосподь завжди поряд з нами. Часто ми Його не бачимо, не відчуваємо – не тому, що Його нема поряд з нами, а тому, що ми настільки заклопотані своїми бідами і проблемами, що забуваємо про Бога і не шукаємо Його. Ми чекаємо, що Господь Сам прийде вирішити наші біди і проблеми, але не шукаємо шляху до Нього і того, як ми повинні жити, щоб наші біди минули“, – сказав владика Нестор.

Архієрей зауважив, що часто ми просимо у Христа щось таке, що не є для нас необхідним, не знаючи, навіщо це нам потрібно і які наслідки того прохання будуть у нашому житті. Але через наше усердне моління Господь нам це подає. Апостолу Петру Він теж сказав: йди до Мене по воді. Але апостол, побачивши бурю навколо нього, почав тонути. Цим вказується на те, що вісі біди і випробування ми повинні зустрічати вірою і надією на Бога.

Що б не ставалося, які б не складалися обставини – якщо ми будемо вірити, що з нами Бог, то жодна небезпека не буде нам загрожувати. Тому, дорогі браття і сестри, ми маємо завжди і у всьому шукати промисел Божий. Господь веде нас по шляху до спасіння, але часто ми робимо протилежні кроки від Його допомоги, опіки і благословення. Ідучи за словом Божим, ми прийдемо до спасіння. Нехай Всемилосердний Господь, який простягає кожному з нас руку, укріпить нас у вірі, підніме з безодні гріхів, допоможе увійти до човна спасіння, яким є Церква Христова“, – закликав архієпископ Нестор.