Архієрейське богослужіння у день пам’яті первомученика Стефана

9 січня 2019 року, на третій день Різдвяних свят, коли Церква вшановує пам’ять святого апостола, першомученика і архідиякона Стефана, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом побував у Кременці. З нагоди престольного свята одного із приділів Свято-Преображенського собору Високопреосвященнійший владика звершив Божественну літургію та освятив антимінси для Кременецького благочиння.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель собору, благочинний Кременецького району прот. Володимир Буграк, намісник Свято-Юріївського монастиря на хуторі Вірля ігумен Полікарп та запрошене духовенство.

На запричасному проповідував прот. Миколай Мних.

Чимало парафіян цього дня прийняли Таїнство сповіді та причастилися Святих Тіла і Крові Господніх з рук Високопреосвященнійшого владики Нестора. Традиційно серед численних причасників було багато дітей.

Після заамвонної молитви у Свято-Стефанівському приділі духовенство на чолі із архієреєм відслужили уставний молебень святому першомученику. Також архієрей освятив настінну ікону першомученика і архідиякона Стефана.

У повчальному владика Нестор закликав паству щомиті бути з Богом, жити, дотримуючись Його заповідей, позбуватися гріха, аби з Господньою допомогою прийти до Царства небесного.

Опісля з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієпископ Нестор за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом нагородив колишнього голову Тернопільської ОДА Степана Барну орденом святого Архістратига Михаїла II ступеня.

Також архієрей разом із настоятелем собору привітали іменинників і вручили їм просфори.

Більше фото – на сторінці єпархії у фейсбуці.