Паломницька поїздка до святинь Греції

З благословення архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора організовується паломницька поїздка до святинь Греції. Вона триватиме з 25 по 30 грудня 2022 року.

25 грудня – збір групи у Тернополі, переїзд до Греції.

26 грудня – прибуття в м.Салоніки та поселення.

Після поселення відвідини храму святого великомученика Димитрія Солунського, небесного покровителя міста Салоніки. У храмі знаходиться рака з його мощами. Під вівтарем збереглася крипта, в якій був ув’язнений св. Димитрій і де він прийняв свою мученицьку смерть.

27 грудня – екскурсійний день по місту Салоніки.

Опісля маршрут пролягає до одного з найцікавіших місць Греції як для туристів, так і для паломників – наскельних монастирів Метеори (27.12 ввечері прибуття в передмістя Метеори, поселення).

28 грудня – відвідування діючих монастирів Метеори. Величезні монолітні скелі височать до самого неба та сягають понад 600 метрів. На вершинах цих скель побудовані небесні монастирі – творіння Господа Бога та рук людських (28 грудня увечері переїзд на о. Корфу, поселення в готель, ночівля).

29 грудня – знайомство з містом починається з базиліки святого Спиридона Тріміфунського – небесного покровителя міста. Храм святителя Спиридона є одним з найбільш визначних пам’ятників Корфу. Мощі святого Спиридона відкриті для поклоніння. Вони зберігаються в позолоченій раці і важать, як тіло дорослого чоловіка та чудесним чином не втрачають властивостей живої плоті, мають температуру людського тіла і зберігають м’якість. Святитель Спиридон відгукується на молитви тих, хто зазнає фінансових труднощів, зцілює тілесні і душевні недуги і допомагає при різних залежностях.

30 грудня – сніданок, молебень біля раки святителя Спиридона, виїзд.

Запис та довідки за тел. +38(097)655 19 50