Архієпископ Нестор очолив уставні богослужіння Стрітення Господнього

Автор:

15 лютого 2018 року, в день свята Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, звершив Божественну Літургію свт.Іоана Золотоустого в каплиці кафедрального собору свв.рівноапост.Костянтина та Єлени м.Тернополя.

Напередодні ввечері Владика молився на Всенічному бдінні в цьому ж храмі. Його Високопреосвященству співслужили клірики собору – ключар прот.Євген Заплетнюк, священики Олег Гах і Петро Мельничук, протодиякон Юрій Коханський.

У сороковий день за законом Мойсеєвим після народження усі єврейські батьки приносили своїх первістків у храм для посвячення Богу. Відповідно до закону, Божа Мати Марія та Йосиф принесли Богомладенця Ісуса в Єрусалимський храм, де Його зустрів праведний Симеон, котрому було провіщено цей день. З того часу, Православна Церква, відзначає це свято щороку 15 лютого за н.с. (2 лютого ст.ст.).

Після заамвонної молитви, архієпископ Нестор у співслужінні духовенства освятив Стрітенські свічки, котрі за традицією віруючі несуть до своїх домівок та запалюють протягом року під час молитви. Владика прочитав молитви освячення та окропив свічки та всіх присутніх у храмі освяченою водою.

Після відпусту Літургії архієпископ Нестор звернувся до присутніх із провіддю, яку відвідувачі нашого сайту можуть прослухати в аудіо форматі.

Закінчилося богослужіння свята Стрітення Господнього помазанням богомольців освяченим єлеєм та благословенням архіпастиря парафіян собору.

Прес-служба Тернопільської єпархії

Більше фото за цим посиланням