Архієпископ Нестор вшанував храмове свято собору м.Володимира-Волинського

Автор:

8 січня 2018 року, в день свята Собору Пресвятої Богородиці, у другий День Різдва Христового, кафедральний собор Різдва Христового м.Володимир-Волинський, відзначив свій престольний празник. З нагоди храмового свята на запрошення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея, на богослужінням також прибув Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький.

Святкову службу очолив Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій у співслужінні архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона, виконуючого обв’язки екзарха Європи, архієпископа Тернопільського й Кременецького Нестора, єпископа Володимир-Волинського й Турійського Матфея, єпископа Харківського та Богодухівського Митрофана, намісника Воскресенського чоловічого монастиря, що на повстанських могилах (Рівненська обл.) ігумена Онуфрія, секретар єпархіального управління протоієрей Юрій Зінчука, ректора ВПБА протоієрея Володимира Вакіна, районних і міських благочинних, запрошеного духовенства. За Богослужінням також молилася настоятелька монастиря Різдва Христового ігуменя Анна.

На запричасному, діти недільної школи виступили з Різдвяною програмою та колядками.
Після Літургії владика Матфей подякував архієреям та духовенству за спільну святкову молитву.

Привітати владику Матфея та прихожан з святом прибули представники влади: голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, яка також і зачитала вітання голови голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, замісник міського голови Олег Свідерський.

Митрополит Димитрій від імені архієреїв привітав всіх присутніх з Різдвом Христовим, з днем пам’яті Собору Пресвятої Богородиці та з престольним празником кафедрального собору і закликав в ці Різдвяні дні просити в Богомладенця Христа миру для України, а також подякував владиці Матфею за запрошення.

Дійство завершилось уставним многоліттям та спільною колядкою «Нова радість стала».

Більше фото зі служби того дня шукайте на сторінці єпархії в соціальній мережі Фейсбук.