Престольне свято храму св. вмч. Димитрія Солунського у с. Сорока Хоростківського благочиння

26 жовтня 2024 року, в день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом відвідав Хоростківське благочиння. 

На честь престольного свята храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Сорока митрополит Нестор разом із архієпископом Хмельницьким і Шепетівським Павлом звершив Божественну літургію. Архієреям співслужили настоятель храму протоієрей Ярослав Цвігун, Хоростківський благочинний протоієрей Володимир Марчишак, запрошене духовенство.

Під час відправи лунали особлива молитва до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці, молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

По завершенні богослужіння владика Нестор нагородив жертводавців та найактивніших парафіян: Марію Волох – орденом святої Варвари, Віталія Слободецького та Степана Леськіва – благословенними грамотами.

З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія настоятеля храму протоієрея Ярослава Цвігуна нагороджено орденом святого Михаїла ІІ ст.

Більше фото – на сторінці єпархії у фейсбуці.