Митрополит Нестор співслужив Предстоятелю у свято Покрова Богородиці у Львові

1 жовтня 2024 року, у день свята Покрова Пресвятої Богородиці, в День захисників і захисниць України, в День українського козацтва, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у старовинній, 400-літній Успенській церкві у Львові.

Як повідомляє пресслужба Київської митрополії, Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви за богослужінням співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Галицький Андрій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Карпатський і Мукачівський Віктор, єпископ Херсонський і Каховський Борис, єпископ Коломийський Павло, настоятель храму протоієрей Ігор Бурмило, місцеве та запрошене духовенство.

Також молилися захисники Батьківщини, капелани, голова Львівської ОВА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий та віряни.

Після читання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці богослужіння від імені великої родини Православної Церкви України Предстоятель привітав із 80-річчям митрополита Львівського Макарія.

Предстоятель єдиної помісної Української Православної Церкви за заслуги перед Православною Церквою України нагородив митрополита Макарія Орденом Андрія Первозванного, подарував жезл і хрест, а також підніс просфору та букет квітів.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям.