Архіпастирський візит на парафію Архістратига Михаїла с. Більче-Золоте Борщівського благочиння

У понеділок, 16 вересня 2024 року, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор звершив архіпастирський візит у Борщівське благочиння. На запрошення протоієрея Петра Міськіва архієрей звершив Божественну літургію в храмі Архістратига Михаїла с. Більче-Золоте.

Крім настоятеля храму, Його Високопреосвященству співслужили Борщівський благочинний протоієрей Іван Яворський, намісник Свято-Вознесенського монастиря ігумен Миколай (Хмарний), запрошене духовенство Тернопільської та інших єпархій ПЦУ.

Богослужіння супроводжував співом молодіжний архієрейський хор кафедрального собору преподобної Параскеви Сербської “Аксіос” Чернівецько-Буковинської єпархії.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Також митрополит Нестор возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

По завершенні богослужіння владика Нестор звернувся до присутніх з повчальним словом і закликав на всіх Господнє благословення.

З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія архіпастир вручив церковні нагороди найактивнішим парафіянам і жертводавцям, а протоієрея Петра Міськіва з нагоди 55-річного ювілею нагородив орденом святого Миколая Чудотворця.

Більше фото – на сторінці єпархії у фейсбуці.