Архієрейський візит у Молотків у день пам’яті святого Юрія Переможця

23 квітня 2024 року, в день пам’яті святого великомученика Юрія Переможця, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор відвідав Лановецьке благочиння. У храмі с. Молотків Високопреосвященнійший владика звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму святого великомученика Юрія Переможця протоієрей Орест Лисобей, Лановецький благочинний протоієрей Ігор Шаринський, духовенство благочиння.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Також архієрей возніс молитву за спокій душ полеглих українських героїв, які полягли за волю і незалежність України.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія, а далі священники та миряни хресним ходом вирушили до меморіального комплексу-музею, де митрополит Нестор з духовенством відслужили літію за загиблими у Молотківській трагедії. Понад 80 років тому, у квітні 1943 року, німецькі фашисти зігнали у кузню 16 чоловіків, закрили їх там, облили кузню бензином і підпалили. Люди згоріли заживо. У пам’ять про них на цьому місці споруджено пам’ятний знак “Кузня”.

Завершився візит архієрея освяченням хреста на початку села Молотків, встановленого з ініціативи парафіян місцевого храму.

Більше фото – на сторінці єпархії у фейсбуці.