Представники єпархії взяли участь у форумі “За християнські цінності”

10 травня в Тернопільській обласній раді духовенство, юристи, представники влади й громадських організацій зібралися для обговорення законопроєкту № 9103 “Про інститут реєстрованих партнерств”.

З благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора участь у заході взяли секретар єпархіальної канцелярії протоієрей Сергій Росіцький, клірики єпархії протоієрей Микола Зінкевич, , протоієрей Василь Мокрицький, протоієрей Тарас Фака, голова єпархіального відділу сім’ї та родини Оксана Зубілевич.

Співорганізатором форуму виступила Тернопільська обласна рада.

Її голова Михайло Головко зазначив, що подання цього законопроєкту сприймається як агресивна спроба знищити концепцію сім’ї, як її розуміють в Україні.
 
“Проштовхуючи поняття гендеру, вони хочуть легалізувати одностатеві шлюби. Всю цю агресію, всі ці збочення, які під прапорами ЛГБТ сьогодні брутально, агресивно нав’язуюються нашому суспільству, нації. Ми стурбовані, схвильовані, а головне – ми рішуче налаштовані. І якщо хтось думає тишком-нишком проштовхнути ті закони – вони глибоко помиляються”, – заявив очільник обласної ради.
 
Цінності канонічної української сім’ї відстоювали й інші учасники форуму.

Священники наголошували, що перш за все одностатеві партнерства суперечать заповідям Божим.

“Нам,  традиційним християнам, нав’язують псевдоцінності. І хочуть сказати, що вони є правильними і безпомилковими. Але в житті кожного християнина авторитетом є Біблія. Відповідно до Біблії бачимо, що справжньою сім’єю є чоловік і жінка. Вони мають здатність народжувати дітей”, – зазначив протоієрей Сергій Росіцький.

За результатами роботи форуму вирішили створити робочу групу при Тернопільській обласній раді для напрацювання пропозицій і правок до законопроєкту.