Архієрей освятив пам’ятну дошку патріарху Мстиславу в Борсуках на Лановеччині

Автор:

У четвер, 6 жовтня 2022 року, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор відвідав село Борсуки Кременецького району.

Високопреосвященнійший владика біля каплиці в центрі села разом із священниками Лановецького і Шумського благочинь відслужив молебень за наших воїнів-захисників та перемогу України.

Також владика Нестор разом з духовенством та мирянами помолився за спокій душі Святішого Патріарха Київського і всієї України Мстислава.

Архієрей освятив меморіальну дошку Патріарху Мстиславу, встановлену на фасаді адмінбудівлі Борсуківської сільської ради. У 1926-1930 роках майбутній патріарх працював урядовцем у гміні села Борсуки. За радянських часів він уже в сані патріарха відвідував село, ділився спогадами про проведені у Борсуках роки.

Після спільної молитви владика Нестор вручив нагороди. З благословення митрополита Київського та всієї України Епіфанія голову агрофірми “Горинь” Осипа Гасюка нагороджено орденом святителя Миколая; голову громади Романа Кухарського – орденом Архістратига Михаїла II ступеня; депутата обласної ради Василя Хомінця – митрополичою благословенною грамотою з відзнакою.
 
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Мстислав (у миру Степан Іванович Скрипник) — український державний, політичний, громадський і церковний діяч, Патріарх Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Першоієрарх УАПЦ в США та діаспорі, хорунжий Армії УНР. Племінник (син сестри) Головного отамана військ та Голови Директорії Української Народної Республіки Симона Петлюри.

Більше фото – на сторінці єпархії у фейсбуці.