Владика Нестор звершив чин похорону полеглого за Україну капітана поліції Сергія Рудого

Автор:

30 квітня 2022 року у Токах Скориківської громади поховали 44-річного капітана поліції Сергія Рудого. 27 квітня Герой загинув у боях з російськими військами на Луганщині. 

У храмі Преображення Господнього архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор у співслужінні духовенства єпархії звершив поминальну службу і чин похорону загиблого воїна.

Напередодні, 29 квітня, із Героєм та двома його загиблими побратимами з добровольчого загону роти “Тернопіль” Головного управління Нацполіції в Тернопільській області попрощалися в обласному центрі.

Сергій Рудий народився та виріс у Тернополі, всю ласку і родинне тепло отримав від батька, який виховував двох дітей самостійно, бо мати померла, коли Сергієві було лише 10 років, повідомляє Суспільне.

Навчався у Тернопільській ЗОШ №20. Після школи – у дев’ятому профтехучилищі, а згодом закінчив Львівський інститут внутрішніх справ. Працював у Тернопільському МВС, у карному розшуку. Одружився у Токах, де виховав та поставив на ноги доньку Настю.

За вислугою років вийшов на пенсію. Проте коли розпочалася війна, не зміг залишатись осторонь.

Вступив до лав підрозділу добровольчого батальйону “Тернопіль”. Служив у гарячих точках Луганської області. За 10 років сумлінної служби отримав нагороди, відзнаки та медалі.