У день пам’яті св. ап. Андрія Першозваного архієпископ Нестор молився у Підволочиську

Автор:

У понеділок двадцять шостого тижня після П’ятдесятниці, 13 грудня 2021 року, коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє апостола Андрія Першозваного архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор відвідав Підволочиськ. В Андріївському храмі Свято-Троїцького собору архієрей звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель собору, Підволочиський благочинний протоієрей Тарасій Махніцький, запрошене духовенство Тернопільської та сусідніх єпархій.

За традицією архієрея зустріли наймолодші парафіяни, які вручили владиці запашний коровай.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Згодом за богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Наприкінці відправи було звершено молебень до святого апостола Андрія Первозваного.

Божественна літургія транслювалася на ютуб-каналі собору.

По завершенні богослужіння архієпископ Нестор привітав парафіян і духовенством зі святом і закликав на всіх Господнє благословення.

З нагоди 30-річчя закладення наріжного каменя Свято-Троїцького собору настоятель протоієрей Тарасій Махніцький подякував жертводавцям та фундаторам, а владика Нестор вручив їм нагороди.

Після Літургії архієрей звершив чин освячення накупольного хреста парафіяльного будинку, якому у майбутньому планують створити монастир.

Фото Андрія Щура та Артура Матвеєва.

Більше фото з події – на сторінці єпархії у фейсбуці.