Архієрейський візит у Тетильківці

Восьмої неділі після П’ятидесятниці та в день пам’яті святого пророка Іллі, 2 серпня 2020 року, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом відвідав Шумське благочиння.

На запрошення настоятеля парафії святителя Василія Великого села Тетильківці ієрея Богдана Хробака архієрей освятив оклад на престіл і звершив Божественну літургію.

Його Високопреосвященству, окрім настоятеля, співслужили настоятелі парафій сусідніх сіл Матвіївці (протоієрей Сергій Борис) і Підгайці (ієрей Михайло Левенець), громади яких, як і громада Тетильківців, після створення Православної Церкви України і надання їй Томосу, перейшли у лоно канонічної української Церкви з Московського патріархату.

Проповідь на запричасному виголосив протоієрей Сергій Борис.

Після літургії на подвір’ї храму владика Нестор звершив чин малого освячення води, і духовенство та миряни хресним ходом з читанням Євангелія до пророка Іллі обійшли довкола храму.

Опісля владика звернувся до віруючих з повчальним словом.

Наприкінці архіпастир нагородив благословенними грамотами низку парафіян, які найбільше долучилися до утвердження Української Церкви у Тетильківцях.

Більше фото з події – на сторінці єпархії у фейсбуці.