Архієпископ Нестор у свято Хрещення Господнього освятив воду на набережній Тернопільського ставу

19 січня 2020 року, у свято Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, керуючий Тернопільською єпархією Високопресвященнійший архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор взяв участь у традиційному міжконфесійному молебні та освяченні води.

Захід відбувся на набережній Тернопільського ставу біля хреста, встановленого на честь річниці Хрещення України-Русі.

На спільну молитву зібралися священники тернопільських єпархій Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви, представники обласної та міської влади, сотні тернополян.

Молебень до святого рівноапостольного князя Володимира Великого і чин Великого освячення води звершили архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор,  митрополит і архієпископ Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк та єпископ-помічник Теодор у співслужінні духовенства єпархій.

Після освячення води владика Нестор з архіпастирським словом звернувся до присутніх на водосвятті віруючих і побажав їм Господньої опіки.

По завершенні освячення архіпастир благословив віруючих і окропив їх освяченою водою.

Чин водоосвячення, який здійснюється у свято Богоявлення, називається Великим за особливою урочистістю обряду, пройнятого спогадом про Хрещення Господнє, в якому Церква бачить не лише таємниче обмивання гріхів, а й дійсне освячення самого єства води через занурення в неї Бога по плоті.

Фото пресслужби ТОДА та з відкритих джерел.