Богослужіння у Свято-Амфілохіївському монастирі в день пам’яті преп. Амфілохія Почаївського

1 січня 2020 року, коли Православна Церква згадує кончину преподобного Амфілохія Почаївського, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор звершив Божественну літургію у Свято-Амфілохіївському чоловічому монастирі у с. Мала Іловиця Шумського району. 

Богослужіння розпочалося опівночі. Священноархімандриту монастиря Високопреосвященнійшому Нестору співслужили Шумський благочинний прот. Миколай Бабій, завідувач єпархіальної канцелярії прот. Володимир Зубілевич, доцент кафедри культурології, релігієзнавства та теології богословського відділення ЧНУ прот. Миколай Лагодич, Білогірський благочинний Хмельницької єпархії прот. Степан Маковський, духовенство Шумського і Кременецького благочинь.

Також у храмі молилися паломницька група студентського товариства Academia Ortodóxa богословського відділення Чернівецького Національного університету ім. Юрія Федьковича, паломники з різних куточків Тернопілля.

Під час Божественної літургії, а також у молебні на початок нового року були піднесені молитви за добробут українських родин та за здоров’я українських воїнів-захисників.

По завершенні богослужіння владика Нестор звернувся до численних присутніх із повчальним словом.

Опісля з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієпископ Нестор за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом нагородив благословенною грамотою з відзнакою благочинного Шумського району протоієрея Миколая Бабія.

Також архієрей прийняв Вифлеємський Вогонь миру від представників національної скаутської організації “Пласт”.

Більше фото – на сторінці єпархії у фейсбуці.