Архіпастирський візит у Посухів

21 листопада 2019 року, в день свята Собору Архістратига Божого Михаїла та iнших Небесних Сил безплотних, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом відвідав Бережанське  благочиння.

На запрошення настоятеля храму св. архістратига Михаїла с. Посухів прот. Тараса Зоренного Високопреосвященнійший владика звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята, а також освятив новий престіл та антимінси для Бережанського благочиння.

Крім настоятеля храму, архієреєві співслужили Бережанський благочинний прот. Іван Сіверський, запрошене духовенство.

З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієпископ Нестор нагородив митрою прот. Володимира Зайчука.

За богослужінням були піднесені молитви за Україну, воїнів-захисників, український народ та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Після Літургії архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словами проповіді. Владика Нестор привітав усіх з днем ангела, бо саме 21 листопада ми вшановуємо всіх ангелів, у тому числі й ангелів-охоронителів. Адже саме вони допомагають нам побороти всякі зло, гріх і беззаконня.

Архієрей привітав релігійну громаду Посухова і з оновленням їхнього старовинного храму і побажав, аби цей храм завжди був наповнений людьми, котрі поспішатимуть до храму Божого помолитися, причаститися Святих Христових Тайн.

“А Господь по своїй великій милості приведе нас до спасіння за молитовним заступництвом наших ангелів-охоронителів”, – додав владика Нестор.

Настоятель храму подякував архієпископу Нестору за візит і спільну молитву, а всім парафіянам – за посильні пожертви, час і працю задля оновлення сільської святині.

Більше фото про подію на сторінці єпархії у фейсбуці.