Архієпископ Нестор освятив пластову домівку в Бучачі

6 серпня 2019 року голова Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор звершив чин освячення пластової домівки в Бучачі.

У слові до присутніх на урочинах владика Нестор зазначив, що основою пластового виховання є виховання вірності Богові і Україні. Церква підтримує позиції, на яких виховуються діти в Пласті, адже зокрема завдяки Пласту багато людей прийшли до віри.

Архієпископ Нестор привітав бучацьку пластунську родину з новосіллям і побажав, аби відкриття домівки стало новим яскравим кроком у житті станиці Бучач.

Варто зазначити, що протягом восьми років діяльності в Бучачі пластуни не мали своєї домівки. Тож близько 120 членів організації  були змушені проводити сходини, вишколи та інші заходи в різних локаціях, пошук яких лягав здебільшого на плечі виховників.

До облаштування домівки, яка розташована на вул. Шкільній, 1, окрім пластунів, долучилися благодійники, міська і районна влада. 

Пласт – українська скаутська організація, метою якої є сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства. Офіційним днем заснування Пласту вважається 12 квітня 1912 року.

30 травня 2019 року Верховна Рада проголосувала за закон про визнання і підтримку національної скаутської організації Пласт на державному рівні.