У храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Піщатинці відбулася перша Божественна літургія українською мовою

Автор:

У п’яту неділю після Пасхи, про самарянку, та в день свята Перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у місто Бар, 22 травня 2022 року, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Піщатинці відбулася перша Божественна літургія, звершена українською мовою. 19 травня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив прохання релігійної громади та видав указ про приєднання парафії до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України.

З благословення архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора богослужіння звершив секретар канцелярії єпархіального управління протоієрей Сергій Росіцький. Цього воскресного дня багато віруючих прийшли у храм, одягнувши традиційні вишиванки.

За Божественною літургією отець Сергій помолився за тих людей, які сьогодні перебувають у тимчасовій окупації, які відчули на собі що таке “русский мір”, за поранених воїнів ЗСУ та мирних мешканців.

Також цього дня була піднесена молитва за загиблих воїнів української армії та мирних жителів нашої держави, які були вбиті московськимм окупантами.

Після відпусту протоієрей Сергій Росіцький звернувся до парафіян з вітальним словом, у якому передав архіпастирське благословення та подякував їм за важливе, історичне рішення громади – розірвати єднання з московським патріархатом та долучитися до Православної Церкви України.

Священнослужитель також подякував і присутньому на літургії селищному голові Борсуківської громади Роману Кухарському за те, що він як представник влади забезпечив конституційне право віруючих села долучитися до Православної Церкви України.