Богослужіння на Божій горі у свято Переполовення П’ятидесятниці

У середу 4-го тижня після Пасхи Свята Православна Церква відзначає свято Переполовення П’ятидесятниці. Традиційно в цей день звершується архієрейське богослужіння у Свято-Троїцькому храмі на Божій горі.

Детальніше


Храмове свято кафедрального собору Тернопільської єпархії

21 травня 2024 року, коли Православна Церква вшановує пам’ять царя Костянтина та його матері, блаженної цариці Єлени, храмове свято відзначив кафедральний собор Тернопільської єпархії. 

Детальніше


Архіпастирський візит у Хлопівку Хоростківського благочиння

19 травня 2024 року, в третю неділю після Пасхи, жінок-мироносиць,  митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом побував у Хоростківському благочинні. Високопреосвященнійший владика звершив чин оновлення храму святого апостола і євангеліста Іоана Богослова с. Хлопівка та відслужив там Божественну літургію.

Детальніше


Архієрейське богослужіння з нагоди 22-ї річниці канонізації преподобного Амфілохія Почаївського

У суботу, 18 травня 2024 року, в Малій Іловиці Кременецького району відбулося архієрейське богослужіння з нагоди 22-ї річниці зачислення преподобного Амфілохія Почаївського до лику святих. Божественну Літургію у Свято-Амфілохіївському храмі звершили митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор та архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло.

Детальніше


Молодіжний табір “Вірля-2024” запрошує православну молодь

З благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора на хуторі Вірля Кременецького району Тернопільської області з 7 по 14 липня буде проходити Всеукраїнський православний молодіжний табір “Вірля”.

Детальніше


ПЦУ відзначила орденами працівників Тернопільської обласної дитячої лікарні

Православна Церква України відзначила орденами святого великомученика і цілителя Пантелеймона високий професіоналізм, жертовне служіння у збереженні дару життя, значний особистий внесок у розвиток охорони здоров’я Тернопільщини, духовно-моральні якості, громадську позицію та милосердя працівників Тернопільської обласної дитячої кланачної лікарні.

Детальніше


Божественна літургія у другу неділю після Пасхи та в день пам’яті святителя Епіфанія Кіпрського у Києві

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у другу неділю після Пасхи та в день пам’яті свого небесного покровителя – святителя Епіфанія Кіпрського, 12 травня 2024 року, очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці. Про це повідомляє пресслужба Київської митрополії.

Детальніше


Митрополит Нестор взяв участь у Всенічному бдінні напередодні другої неділі після Пасхи та дня пам’яті святителя Епіфанія Кіпрського

Напередодні другої неділі після Пасхи та дня пам’яті святителя Епіфанія Кіпрського, 11 травня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Всенічне бдіння в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Детальніше


Відбувся Архієрейський Собор Православної Церкви України

Під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія 11 травня 2024 року в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Києво-Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської лаври відбувся Архієрейський Собор автокефальної Української Православної Церкви.

Детальніше


Архієрейське богослужіння у Миколаївському соборі Кременця

9 травня 2024 року, у Світлий Четвер та день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському соборі м. Кременець.

Детальніше