Богослужіння архіпастиря у Світлий вівторок

10 квітня 2018 року, в Світлий вівторок, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, звершив Божественну літургію у каплиці кафедрального собору свв.рівноап. Костянтина та Єлени м. Тернополя. Його Високопреосвященству співслужили клірики собору – ключар, протоієрей Євген Заплетнюк, протоієрей Олег Гах, священик Петро Мельничук, протодиякон Андрій Вовк і диякон Назарій Тернопільський.

Під час служби із рук Архіпастиря отриали святе Причастя не лише дорослі, але й діточки.

Після відпусту зі словом повчання до парафіян звернувся о.ключар. У своїй проповіді прот. Євген закликав присутніх досліджувати Святе Писання. Євангельський фрагмент того дня розповідав про зустріч дорогою в село Еммаус апостолів Луки та Клеопи з воскреслим Спасителем. Згодом вони зауважили, що коли незнайомець розповідав їм про старозавітні пророцтва, у них буквально «палало серце» від почутого. Подібний досвід зустрічі з Богом доступний кожному християнину, який буде читати та досліджувати Святе Писання – правдиве Слово Боже. Вивчення Святого Писання не лише може бути цікаво та пізнавально, але й є обов’язком кожного християнина, бо в ньому містяться слова, що дають людям Життя вічне.

Також священик зауважив, що із благословення Високопреосвященного архієпископа Нестора, в храмах Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату в перший день поминання померлих – у вівторок Фоминої неділі, будуть звершуватися заупокійні богослужіння за блаженної памяті святійшим патріархом Київським і всієї Руси-України Мстиславом (Скрипником), 120 років із Дня народження якого цьогоріч припало саме на цей день – Великий вівторок.