Священики єпархії помолилися на могилі Героїв України в день їх гибелі

Автор:

10 серпня на Тернопільщині згадували, як чотири роки тому під Іловайськом, у ході зіткнення з терористами при комплексному обстрілі позицій українських військових двох військових було вбито, п’ятьох — поранено.

Серед них наш земляк – Андрій Дрьомін, який отримав п’ять куль. Він загинув разом із Миколою Березовим, чоловіком Тані Чорновол. Той кинувся рятувати Андрія, але й сам потрапив під обстріл і був убитий. Смертельних поранень також зазнав Роман Сокуренко, який помер через 44 дні від ран, несумісних із життям.

На запрошення батька Андрія – Сергія Івановича – духовенство Тернопільської єпархії – прот. Євген Заплетнюк, ключар кафедрального собору, духівник родин загиблих Героїв АТО, разом із своїми співбратами – протоієреями Володимиром Савчином і Сергієм Стельмахом, відслужили на могилі “Світляка” літію та згадали героїв у день їх смерті.

Звертаючись до присутніх, отець Євген висловив співчуття та підтримку всім родичам загиблих, і від імені Високопреосвященнійшого Нестора, архієпископа Тернопільського та Кременецького, всього духовенства нашої Церкви, запевнив у постійній вдячності та пам’яті про наших героїв. Наша Церква завжди з нашими воїнами. Ми проводжаємо їх на фронт. Ми є з ними на фронті. Ми є в лікарнях і на жаль – привозимо їх тіла додому. І сьогодні, молимося за упокій їхніх світлих душ. Священик подякував батькам за чудове виховання синів-героїв.

Священики також помолилися біля пам’ятної стели в честь Героя Андрія Дрьоміна в його рідному селі Дрьоміних-  Глибочку, Тернопільського району. Після урочистостей священики спілкувалися з родичами українськиї воїнів, які віддали свої життя за Україну, та теж прибули на пам’ятні заходи до села, щоб підтримати родину Дрьоміних.