Богослужіння Архієпископа Нестора на свято Різдва Христового

Автор:

У неділю, 7 січня 2018 року, у день свята Різдва Христового, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, на запрошення настоятеля парафії свв.Бориса та Гліба міста Тернополя протоієрея Руслана Притули, очолив відправу святкової Божественної літургії святителя Василія Великого у храмі зведеному на честь цих святих страстотерпців.

Після Євангельського читання Владика Нестор зачитав присутнім Різдвяне послання Святійшого Філарета, Патріарха Київського та всієї Руси-України, яке, до слова, того дня було прочитано в кожному з багатьох тисяч соборів, храмів, каплиць та молитовних будинків Київського Патріархату по всій Україні та далеко за її межами. По освяченні Святих Дарів, архієпископ Нестор звершив першу в цьому році хіротонію. В сан диякона було рукоположено студента Волинської Православної Богословської академії Володимира Очеретнюка.

Владика також прочитав «Молитву за мир в Україні», яка читається за богослужіннями в час нашестя чужинців. А ще, після поклоніння іконі Різдва Христового, помазував присутніх освяченим єлеєм.

Завершуючи службу архієпископ Тернопільський і Кременецький звернувся до присутніх у храмі з коротким словом, у якому привітав богомольців із світлим днем Різдва Христового.

[Просимо вибачення за любительський запис]