Недільне богослужіння архієпископа Нестора

Автор:

02 вересня 2018 року, в 14-ту неділю після П’ятидесятниці, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, звершив Божественну літургію в каплиці кафедрального собору святих рівноап. Костянтина та Єлени м.Тернополя. Напередодні, в суботу ввечері у цьому ж храмі було звершено відправу Всенічного бдіння.

Його Високопреосвященству співслужили клірики собору – ключар, протоієрей Євген Заплетнюк, протоієрей Володимир Савчин, священик Петро Мельничук, протодиякони Юрій Коханський, Андрій Вовк, диякон Назарій Тернопільський.

Традиційно на парафії свв.Костянтина та Єлени недільне богослужіння, найближче до 1 вересня, є часом особливої молитви за діточок, усіх хто навчає та навчається. Також, того дня чимало школярів приступили до свв.Таїнств Сповіді та Причастя перед початком нового навчального року.

Під час служби Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, звернувся до присутніх із словом архіпастирської настанови. Відвідувачі нашого сайту мають можливість переглянути запис проповіді.

Після відпусту літургії та проповіді Владика Нестор із собором священнослужителів вслужили молебень на початок навчання, де закликали допомогу Божу всім учням і студентам, вихователям, учителям та викладачам міста Тернопполя, Тернопільської єпархії та всієї України. Після молебню архієпископ окропив освяченою водою всіх присутніх у храмі діточок, дорослих і священнослужителів.

По закінченні богослужіння архієпископ Нестор, традиційно, спілкувався з богомольцями та благословляв їх. Цього ж дня архіпастир на запрошення протоієрея Василя Мокрицького та громади села с. Чистилів Тернопільського району разом із собором священиків освятив хрест та місце під будівництво майбутнього храму.

Прес-служба Тернопільської єпархії